TRKA SRPSKO-ČEŠKOG PRIJATELJSTVA

 U subotu 26.09.2015. godine održan je biciklistički karavan "TRKA SRPSKO-ČEŠKOG PRIJATELJSTVA" u organizaciji NVO "Škola Plus", Sportskog saveza Bela Crkva i opštinske organizacije Crvenog krsta Bela Crkva, a pod pokroviteljstvom opštine Bela Crkva i Ministarstva inostranih poslova Češke Republike. Karavan je organizovan u cilju promocije zdravih stilova šivota, sporta za sve i podizanju svesti kod dece, omladine i njihovih roditelja o važnosti fizičke aktivnosti za normalan razvoj ličnosti.

Svojim prisustvom karavan su uveličali g-đa. Veronika Senjukova, konzulka u Ambasadi Češke Republike u Beogradu, g-din. Željko Crnogorac, pokrajinski poslanik i g-din. Stanko Petrović, predsednik opštine Bela Crkva.

Bicklistički karavan krenuo je u 10 časova iz Bele Crkve , kroz Crvenu Crkvu pa sve do Češkog Sela ukupno više od devet kilometara. Učestvovalo je oko 80 rekreativaca od 5 do 65 godina.U Češkom Selu organizovana je poseta muzeju Čeha, kreativne radionice, osveženje, ručak i igre na otvorenom.

U organizaciji karavana učestvovali su i pripadnici PS Bela Crkva, koji su obezbedili nesmetan prolazak biciklista na pomenutoj deonici puta, ekipa Doma zdravlja Bela Crkva, koja je pružila zdravstvenu zaštitu , televizija "Banat" i BC "Fleš" koji su pružili medijsku podršku i Aktiv žena SUBNOR-a.

Zanimljivosti

Da li mislite da je sportskom savezu potreban web sajt::

Linkovi