Osam decenija šaha u Beloj Crkvi

         U Beloj Crkvi je 21. oktobra obeležen nesvakidašnji jubilej, kojim se ne može pohvaliti baš mnogo mesta u našoj zemlji. Reč je o osamdesetoj godišnjici organizovanog šahovskog života , koji je tokom čitavog perioda u ovo mesto, na jugu Banata, privlačio mnoga značajna šahovska imena, kako sa naše, tako i sa međunarodne scene.

Organizator ove svečanosti je šahovski klub "Bela Crkva", koji je predstavio monografiju "80 godina (1932-2012) šah kluba u Beloj Crkvi". Takođe, odigran je šahovski meč između domaćeg kluba i gostiju iz vršačkog šahovskog kluba "Bora Kostić", kao i simultanka, koju je odigrao inter-majstor Goran Todorović iz Beograda.

U okviru svečanosti svima, koji su zaslužni za razvoj šaha u Beloj Crkvi, dodeljena su priznanja i zahvalnice, i primerak monografije. Po rečima Gorana Đorđevića, predsednika šah kluba "Bela Crkva", koji se obratio prisutnima, klub je dobio na korišćenje nove prostorije od SO Bela Crkva. Ovom prilikom  zahvalio se na pomoći i podršci opštini Bela Crkva, Sportskom savezu Bela Crkva i pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu Vojvodine koji je finansijski pomogao ovu svečanost.

Zanimljivosti

Da li mislite da je sportskom savezu potreban web sajt::

Linkovi