Izbor sportiste južnog Banata

 Grad Pančevo i Sportski savez Pančeva bili su, 16. januara 2013. godine, domaćini izbora sportiste godine južnog Banata za 2012. godinu. Ova tradicionalna manifestacija okupila je sportiste i sportske radnike iz osam opština južnobanatskog okruga. Svečanost je otvorio Darko Jovičić, predsednik sportskog saveza Pančeva, koji je pozdravio sve prisutne sportiste i čestitao im na postignutim rezultatima i osvojenim nagradama. Među gostima , prisutna je bila i g-đa. Marinika Čobanu, pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, a pomenuta pokrajinska institucija je i pokrovitelj ove manoifestacije.

Opštinu Bela Crkva, na ovoj svečanosti,  predstavljali su: Marijana Valjarević iz jedriličarskog kluba "Panonija" , Dejan Žak iz aero kluba "Živica Mitrović", koji su dobili nagrade u kategoriji sportskih nada, i Laslo Horti, potpredsednik fudbalskog saveza opštine Bela Crkva, koji je dobio nagradu u kategoriji sportskih radnika. Pored nagrađenih, delegaciju iz naše opštine činili su još i Siniša Marković-predsednik sportskog saveza Bela Crkva, Goran Beljin-generalni sekretar saveza , Zlatko Žak- predsednik aero kluba "Živica Mitrović", Zoran Radovanković-trener jedriličarskog kluba "Panonija", Sandra Ristić-odbornik u SO Bela Crkva i Duško Anukić-član opštinskog Veća . 

Pored nagrada za sportske nade i sportske radnike svih osam opština južnog Banata, nagrađeni su u kotegoriji kadeta/kadetkinja, Izabela Lupulesku, članica stono-teniskog kluba "Unirea" iz Uzdina i Aleksa Ćirić, član FK"Radnički" iz Kovina. U kategoriji juniora/juniorki, nagrade su dobili Marija Perišić iz tekvondo kluba "Eurošped" Vršac i Bojan Stefanovski iz tekvondo kluba "Kombat tigar" Pančevo. Najbolja seniorka za 2012. godinu je Dajana Perišić iz tekvondo kluba "Eurošped" Vršac a najbolji senior je Dušan-Duca Borković, evropski šampion u brdskim stazama, iz Pančeva. Za najbolji sportski kolektiv u 2012. godini, proglašen je ŽKK"Vršac" u ženskoj i triatlon klub "Tamiš" iz Pančeva u muškoj konkurenciji. Specijalne nagrade dobili su i naši olimpijci, Nađa Higl, Marina Munćan i Damir Fejzić, za učešće na Olimpijskim igrama u Londonu.

 

Zanimljivosti

Da li mislite da je sportskom savezu potreban web sajt::

Linkovi