Održano državno prvenstvo u raketnom modelarstvu

 Aero klub "Živica Mitrović" iz Bele Crkve je 20.10.2012. godine, organizovao prvenstvo Srbije za juniore i seniore u raketnom modelarstvu u kategoriji S-5C i S-1A. Istovremeno održan je i Kup Srbije za juniore u kategoriji S-3 1/2A i    S-6 1/2A. Takmičenje se održalo na terenu sportskog letilišta u Crvenoj Crkvi po lepom vremenu i gotovo idealnim uslovima za takmičenje, koje je počelo u 09 časova, a završilo se u 18 časova. Ceremonija svečanog otvaranja počela je u 12 časova uz prisustvo predsednika opštine Bela Crkva, člana opštinskog Veća za sport, predsednika i sekretara sportskog saveza Bela Crkva, i  medija , televizije Banat i Radija BCInfo, i tom prilikom su dodeljeni pehari i medalje za kategorije koje su se takmičile u prepodnevnom delu programa. Treba napomenuti, da je ovo drugo prvenstvo Srbije a četvrto kolo lige juniora koje organizuje aero klub "Živica Mitrović" u Beloj Crkvi.

Na prvenstvu Srbije u kategoriji S-5C, seniori-pojedninačno, 1. mesto osvojio je Vladimir Čipčić iz Kikinde, 2. mesto Živan Josipović iz Zemuna i 3. mesto Zlatko Žak iz Bele Crkve. U ekipnoj kategoriji seniora S-5C, 1. mesto osvojila je ekipa iz Bele Crkve, 2. mesto ekipa iz Sremske Mitrovice i 3. mesto ekipa iz Kikinde. U kategoriji S-1A seniora, 1. mesto osvojio je Branislav Krčedinac iz Kikinde, 2. mesto Vladimir Čipčić iz Kikinde i 3. mesto Zlatko Žak iz Bele Crkve. U ekipnoj kategoriji seniora S-1A 1. mesto osvojila je ekipa iz Banatskog Karlovca, 2. mesto ekipa iz Sremske Mitrovice i 3. mesto ekipa iz Kikinde. U kategoriji S-1A, juniori-pojedinačno, 1. mesto osvojio je Tamas Horvat iz Ade, 2. mesto Miodrag Čipčić iz Kikinde, 3. mesto Vesna Katanić iz Sremske Mitrovice. U ekipnoj kategoriji S-1A juniora, 1. mesto osvojila je ekipa iz Ade, 2. mesto, ekipa iz Kikinde i 3. mesto, ekipa iz Sremske Mitrovice.

Na juniorskom Kup-u Srbije II kolo, u kategoriji S-3 1/2A 1. mesto u pojedinačnoj konkurenciji je osvojio Jovan Đurković iz Bele Crkve, 2. mesto Dejan Žak iz Bele Crkve i 3. mesto Viktor Čuvik iz Ade. U ekipnoj konkurenciji, 1. mesto osvojila je ekipa iz Zemuna, 2. mesto ekipa Bela Crkva 2, i 3. mesto ekipa Bela Crkva 1. U kategoriji S-6 1/2A, 1. mesto osvojila je Vesna Katanić iz Sremeske Mitrovice, 2. mesto Mihailo Petrović iz Zemuna i 3. mesto Miodrag Čipčić iz Kikinde. Ekipno , 1. mesto osvojila je ekipa iz Sremske Mitrovice, 2. mesto ekipa iz Banatskog Karlovca, i 3. mesto ekipa iz Zemuna. U ukupnom zbiru na juniorskom Kup-u Srbije, u kategoriji S-3 1/2A, 1. mesto Dejan Žak iz Bele Crkve, 2. mesto Luka Vojarević iz Zemuna i 3. mesto Viktor Čuvik iz Ade. U ekipnoj konkurenciji, 1. mesto ekipa  Bele Crkve 2 , 2. mesto ekipa Zemun 1 i 3. mesto ekipa Bela Crkva 3. U kategoriji S-6 1/2A, 1. mesto osvojio je Mihailo Petrović iz Zemuna, 2.mesto Miodrag Čipčić iz Kikinde i 3. mesto Vesna Katanić iz Sremske Mitrovice. U ekipnoj konkurenciji, 1. mesto osvojila je ekipa Zemun 1, 2. mesto ekipa Sremska Mitrovica 1 i 3. mesto ekipa Bela Crkva 1.

 

Zanimljivosti

Da li mislite da je sportskom savezu potreban web sajt::

Linkovi