NAJVEĆI USPEH BELOCRKVANSKOG ŠKOLSKOG SPORTA

 Ekipa devojčica u malom fudbalu OŠ"Mihail Sadoveanu" iz Grebenca, ostvarila je istorijski uspeh, osvojivši prvo mesto na "Coca-Cola" Državnom prvenstvu u malom fudbalu za učenike i učenice osnovnih škola. Takmičenje je održano 07/08.06.2014. godine, u Beogradu, na Adi Ciganliji. Učestvovalo je 9 ekipa u muškoj i 8 ekipa u ženskoj konkurenciji, iz cele Srbije. Prvog dana takmičenja (07.06.) igralo se po grupama , i sjajna ekipa iz Grebenca je osvojila prvo mesto u svojoj grupi, ispred škola iz Niša i Odžaka. Na taj način izborile su učešće u finalnoj seriji zajedno sa pobednicama preostale dve grupe. Drugog dana takmičenja ( 08.06.), naše fudbalerke su pobedile ekipu iz Gornjeg Milanovca sa 4:1, i zakazale duel za prvo mesto sa ekipom iz Prokuplja. Pre utakmice, finaliste su pozdravili, g-din. Željko Tanasković, predsednik saveza za školski sport Srbije, i g-din. Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije. Naš proslavljeni odbojkaški reprezentativac je izveo početni udarac, loptom koja je iz vazduha  spuštena na teren, što je bio znak da veliko finale može da počne. U veoma uzbudljivoj borbi , naše devojke su sa 2:1 pobedile i postale pobednice državnog prvenstva u malom fudbalu za devojčice u 2014. godine. To je najveći uspeh belocrkvanskog školskog sporta. U dvodnevnom druženju na Adi Ciganliji, ekipa  OŠ"Mihail Sadoveanu" je pribrala simpatije mnogobrojnih navijača, koji su dopadljivo fudbalsko umeće devojčica iz Grebenca, nagradili velikom podrškom sa trbina. Podrška je stizala i od oko 60 navijača iz Grebenca, koji su stigli poslednjeg dana takmičenja , predvođeni direktorom škole Aleksandrom Šajin  i trubačkim orkestrom,. Veliku podršku pružio je predsednik sportskog saveza Bela Crkva , Siniša Marković, koji je oba dana takmičenja bio sa ekipom OŠ"Mihail Sadoveanu". 

Na ceremonije proglašenja pobednika "Coca-Cola" državnog prvenstva 2014. godine, naše fudbalerke su pored pehara i medalja nagrađene i vrednom sportskom opremom, od sponzora takmičenja, kompanije "Coca-Cola" i kompanije "Adidas".

Ekipa OŠ"Mihail Sadoveanu" iz Grenbenca, koja je ostvarila istorijski uspeh u oblasti školskog sporta, predvođena sjajnim profesorom fizičkog vaspitanja, Todorom Caran, nastupala je u sledećem sastavu: Nikoleta Dumitrašku, Nikoleta Kurja, Kristina Kilom, Sara Putnik, Miljana Mijuca, Mišela Kurja, Gabriela Korkan, Dragica Kotec, Georgina Stefan Lukrecia i Larisa Popa.

Zanimljivosti

Da li mislite da je sportskom savezu potreban web sajt::

Linkovi