NAGRAĐENI NAJUSPEŠNIJI SPORTISTI U 2013 GODINI

 Sportski savez Bela Crkva je 30.januara 2014. godine organizovao tradicionalnu manifestaciju, na kojoj su nagrađeni najuspešniji u oblasti sporta u 2013. godini. Velika sala SO Bela Crkva je bila mala da primi sve zainteresovane. Svečanost je otvorio predsednik opštine Bela Crkva, g-din. Stanko Petrović i tom prilikom je pozdravio sve prisutne, čestitao Sportskom savezu na organizaciji i čestitao svima koji su nagrađeni pa čak i onima koji su postigli određeni rezultat a možda nisu dobili nagradu za to. Po rečima predsednika , svi zajedno su promovisali našu opštinu na najbolji mogući način. Ovom prilikom, predsednik opštine je pozvao sve klubove sa teritorije opštine Bela Crkva da se prijave za predstojeći konkurs za sufinasiranje programa iz oblasti sporta, koji će raspisati lokalna samouprava.

Nakon uvodne reči predsednika, prešlo se na dodelu nagrada po kategorijama. U oblasti školskog sporta nagrade je delio Milan Grujić, član opštinskog Veća zadužen za sport i omladinu. Nagrađeni su, Gabrijela Korkan iz OŠ"Mihail Sadoveanu" i Nikola Živanović iz OŠ"Žarko Zrenjanin" , kao i ženska fudbalska ekipa OŠ"Mihail Sadoveanu" i muška rukometna ekipa OŠ"Žarko Zrenjanin". U kategoriji učenika srednjih škola, nagrađeni su : Kristina Pap iz Belocrkvanske gimnazije i Miloš Milković iz Tehničke škole"SavaMunćan", kao i ženska rukometna ekipa Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole i muške odbojkaške ekipe Tehničke škole "Sava Munćan". Za najboljeg profesora fizičkog vaspitanja proglašen je Stanislav Petrović iz Tehničke škole "Sava Munćan".

Usledile su nagrade za sportske nade, a nagrade je dodelio Siniša Marković, predsednik Sportskog saveza Bela Crkva. Nagrađeni su, Mirjana Gavrilović iz aikido kluba "Alfa", Jovana Valjarević iz JK"Panonija 1975", Ljubica Bura iz karate kluba "CBS", Aleksandar Sarapa iz karate kluba "CBS", Jovan Đurković iz aero kluba "Živica Mitrović" i Aleksandar Perić iz VK"Jezero". U kategoriji pionira , nagrađeni su: Željana Milojković iz KK"Bela Crkva" i Nikola Živković iz VK"Jezero". Za najuspešniju pionirsku ekipu proglašena je ženska pionirska ekipa KK"Bela Crkva". U kategoriji kadeta, nagrađeni su: Milica Bura iz karate kluba "CBS" i Luka Tucović iz VK"Jezero", a među ekipama  najuspešniji su bili kadeti VK"Jezero". U kategoriji juniora nagrađeni su, Miroslav Branisavljević iz streljačke družine "Odbrana" i ženska juniorska ekipa JK"Panonija 1975" i muška juniorska ekipa aero kluba "Živica Mitrović". Za najuspešnije među sportistima sa invaliditetom, proglašeni su Jovanka Latković i Dušan Ćurdić iz društva za sport i rekreaciju invalida "Bela Crkva". Posebnu nagradu za razvoj sporta u 2013 godini dobio je  KPA"Bela Crkva, a nagradu za jubilej 60 godina postojanja VK"Jezero".

Dobitnici specijalnih priznanja za ostvarene rezultate su Vuk Aleksić, juniorski svetski šampion u kik boksu iz kik boks kluba "Gard" iz Vršca, i Branko Pauljević, fudbaler višestrukog šampiona Srbije u fudbalu, FK"Partizan", trenutno na pozajmnici u FK"Radnički" iz Niša. Nagrade je dodelio Stanko Petrović, predsednik opštine Bela Crkva. Za trenera godine proglašen je Oliver Jankulov iz KPA"Bela Crkva", a za sportskog radnika godine proglašen je Dragutin Jovanović iz FSO"Bela Crkva". Nagrada za životno delo pripala je Zdravku Đaiću iz JK"Panonija 1975". Predsednik opštine je potom uručio nagrade najuspešnijima u seniorskoj konkurenciji, i to, Tijani Vasiljević iz KPA"Bela Crkva" za najuspešniju seniorku i Marku Lazereviću iz KPA"Bela Crkva" za najuspešnijeg seniora u 2013. god. Za najbolju žensku seniorsku ekipu proglašena je ekipa JK"Panonija 1975" a za najbolju mušku, ekipa VK"Jezero". 

Nakon dodele priznanja usledio je prigodan koktel za sve učesnike.

Zanimljivosti

Da li mislite da je sportskom savezu potreban web sajt::

Linkovi