Bela Crkva domaćin otvorenog prvenstva Srbije u džiu-džici

 Aikido klub "Alfa" iz Bele crkve, organizoovao je otvoreno prvenstvo Srbije u japanskoj džiu-džici, 25.10.2015. godine, u sali OŠ"Dositej Obradović". Takmičenje je održano pod okriljem Internacionalne Šinbukan Asocijacije i Srpske džiu-džica Unije. Učestvovali su takmičari iz Bele Crkve, Beograda, Požarevca, Kostolca, Vlaškog Dola, Bačke Palanke, Čajetine, Kovina i Vršca, njih oko 90. Pokrovitelj takmičenja bila je opština Bela Crkva.

Prvenstvo je otvorio primarijus dr. Ivica Zdravković, majstor džiu-džice 7 dan, džudoa, karatea i drugih japanskih borilačkih veština, i predsednik Internacionalne Šinbukan Asocijacije. Nakon svečanog otvaranja, koje su upriličile i Belocrkvanske mažoretkinje, domaćin je dodelio plakete opštini Bela Crkva, Sportskom savezu Bela Crkva i OŠ"Dositej Obradović, za pomoć u organizaciji takmičenja.

Takmičenje se odvijalo u četiri discipline, sportska džiu-džica, sportsko mačevanje, miks kumite i nippon kempo, koji je prvi put bio deo takmičenja. Marko Bojat , organizator takmičenja i predsednik aikido kluba "Alfa", zadopvoljan je činjenicom da je takmičenje proteklo bez povreda i da je lokalna samouprava podržala prvenstvo. Takođe je istakao, da su najuspešniji bili takmičari iz Vlaškog Dola, i da su svi prisutni zadovoljni organizacijom.

Zanimljivosti

Da li mislite da je sportskom savezu potreban web sajt::

Linkovi